OVER ONS

Onze geschiedenis, filosofie & passie

Koen is voor het eerst de beste friturist in zijn gemeente: "Geen campagne gevoerd, dus overwinning is dubbel zo mooi"

KNOKKE-HEIST

Voor de eerste keer werd Friet’licious langs de Heistlaan tot Beste Frituur van Knokke-Heist verkozen. Opvallend: uitbater Koen Galleyn ronselde nooit actief stemmen en is verrast door zijn overwinning. Verse bereidingen, een toegankelijke locatie en uitgebreide openingsuren bleken de sleutel van het succes.

Onze Frituur

Zaakvoerder Koen Galleyn reageerde zowaar verrast toen we hem zijn overwinning voorlegden. De man baat Friet’licious uit met zijn partner Anje Vanwynsberghe en ronselde nooit actief stemmen op sociale media, in tegenstelling tot veel andere frituren.

“Er hing een poster in de zaak en we hebben het eens op Facebook gegooid, maar verder dan dat ging het niet. Ik ben niet de man van sociale media”, vertelt Koen. “Dat maakt deze overwinning dubbel zo mooi. Mensen zijn écht op eigen houtje gaan stemmen voor onze zaken. Natuurlijk krijgen we in onze frituur wekelijks positieve feedback, maar deze erkenning is erg mooi.

Koen staat sinds januari 2016 in zijn zaak, een echte authentieke frietbarak langs de Heistlaan. Het cliënteel is van alle pluimage: bewoners van de naastgelegen campings, havenarbeiders die na een zware shift nog wat krachten opdoen of inwoners die richting de omliggende woonwijken of deelgemeenten van Knokke-Heist trekken. “Mijn specialiteiten? Verse bereidingen, huisbereide burgers en verse satés. De tijd dat een frituur enkel frieten en frikadel uit het vet serveert, is voorbij. Het aanbod moet gevarieerder zijn.”

Momenteel telt de frituur acht zitplaatsen, maar daar komt verandering in. Door het succes van zijn zaak plant de friturist om uit te breiden. “We staan op een parking en hebben nu al een uitgebreid terras. Het is de bedoeling om de zaak uit te breiden naar 40 à 50 zitplaatsen en volledig te overdekken. Zo willen we de mensen nog meer comfort en service bieden, al moeten daarvoor de juiste aanvragen nog gebeuren.”

Dankbaar

Ten slotte wil Koen zowel klanten als personeel bedanken voor het vertrouwen. “We rekenen op een aantal vaste medewerkers en flexi’s, dit is ook hun overwinning. En onze klanten zijn natuurlijk erg bedankt om te stemmen. Hopelijk kan ik ze binnenkort nog eens persoonlijk bedanken in de frituur.”

Bestelling doorgeven
+32(0)495652051
cathmorefoods@gmail.com

Openingstijden tijdens Covid-19

Maandag en Dinsdag GESLOTEN

Woensdag en Donderdag 17u00 tot 20u00

Vrijdag Zaterdag Zondag 17u00 tot 21u00